mandag 25. mai 2009

Sløøøve meg...;)


Blogger lite for tiden, gitt! Vekslende syke barn og fint vær gir lite uttelling på bloggen, sann. Men pytt, vi blogger jo for gøy, ikke sant ;) Derfor slenger jeg bare rundt med litt lånebilder. Jeg er så ufattelig sløv til å tømme kameraet.

Hjortegeviret over er fra made by girl. Du finner henne i høyre kolonne, tror jeg. Liker dyr i interiøret, jeg. Apropos dyr; i dag hilste jeg på ei fin lita sleve/stålorm som bukta seg i oppkjørselen vår. Jada, jeg holdt den. Men måtte vente til pappa'n hadde tatt med seg minstemann dyreelsker ut av synet. Vil ikke at han skal begynne å løfte på ikke fullt så søte hoggormer.... Han eeeelsker forresten meitemarker, og på lekebutikken velges leker etter konsistens. Meitemark-konsistens.


Her er noen flere interiørdyr:


Dette er fra printpattern. Beklager; jeg kan ikke gi deg hele adressen. Jeg lagrer av og til lånebilder på litt ukurante navn.
Men disse uglene vet jeg hvor du kan få tak i; de er fra sweetmemories. Nettbutikken som nettopp sponset giveaway på norske interiørblogger. Eller så skulle de vel ikke være så vanskelige å sy? Jeg syr nett for tiden. Ikke handlenett, men nett til å ha en ringperm, penn, mobil og vannflaske i. Jeg har alltid rasket med meg en gul bærepose.... Men not anymore... Og så syr jeg solbrilleetuier som jeg hekler litt til. Kjekt. Jeg har mange solbriller med riper. Men not anymore....

onsdag 13. mai 2009

Ny symaskin, anyone?


Har ikke blitt mye blogging på meg i det siste; har ligget rett ut med feber og halsbetennelse osv.. Heldivis tror jeg det har snudd nå, selv om jeg fikk makspuls av å lage middag i dag. Håper ikke det sier mer om generell kondis enn om sykdomstilstand;)

Men noe jeg har vært veldig flink til i det siste, er å handle! Og da i særdeleshet symaskiner! To stykker har jeg fått i hus på ei uke.... Og jeg trenger ikke mer enn en av dem. Så helt ny symaskin, anyone? Jeg vet jo at det ikke er så helt vanlig å litt ufrivillig gå til anskaffelse av to symaskiner i løpet av ei uke, så det trengs en liten oppklaring, føler jeg.

Først kjøpte jeg en Janome Easy Jeans. Fikk den til en gunstig pris fordi jeg handlet noen stykker for jobben min, og fikk en pakkepris på jobben sine og min samlet.

I slutten av samme uke får mannen min et tilbud du ikke sier nei til på en Husqvarna brodermaskin. Så det sa jeg ikke nei til, nei. Dermed har jeg to. Tror derfor at jeg har en Janome Easy Jeans til salgs. Helt uåpnet pakke, til og med....

Ellers kan jeg fortelle at det var flere tilbud jeg ikke sa nei til i uka som gikk; nemlig lampa du ser bilde av øverst i innlegget. Den heter Proper og er fra svenske Wis design. De har også laget denne lampa:

Ser du hav den er laget av? Ikke for ingenting den heter XL String, hihi... Vet ikke heelt om jeg ville hatt den over spisestua, selv om den får meg til å smile ;) Noe annet som forhåpentligvis også får oss til å smile, er det ultrakitche hjerteforma akvariet med lilla bakgrunn som jeg også har kjøpt. Til å ha i trappeavsatsen. Får deg forhåpentligvis til å ta en lite pause i trappeavsatsen, men det virket jo forferdelig plundretet å stelle.. Og jeg vet at det er litt stell med akvarier. En at de store hobbyene mine da jeg var ung; da hadde jeg opptil 4 akvarier i sving på rommet mitt. Så du kan si jeg har tatt opp interessene mine igjen, for jeg kjøpte symaskin og speilrefleks for konfirmasjonspengene :)

torsdag 7. mai 2009

Litt skuffet... og litt fornøyd

Det beste først; nå begynner hobbyrommet mitt å bli brukanes. Har praktisk talt brukt det meste av "fritiden" min der inne, og det jeg gjør er å sy småsaker på den nye syaskinen min og rydde og ordne i saker og ting. Her er hyllene over arbeidsbenken min. Vasene er på plass og det er også ugla fra loftet hjemme. Farfar og farmor hadde den før. Den er såå fin :)

Men som sagt, jeg er litt skuffet i dag, gitt.. Tidligere i uka var minstepoden og jeg en tur på Fretex i Sørlandsparken. Der hadde de masse fint! En oval 50-tallspult,( som til og med jeg skjønner at jeg ikke har plass til..) og en superflott skjenk i teak, ryddig og rein i formen, solid og varm teakfarge. Jeg var nokså klar for å ta den med hjem, men fant ut at det var lurt å snakke litt med husbonden først og sove på det. Heldigvis er mannen i huset også klar for 50-tallet, så den biten gikk greit. Saken ble fort avgjort da jeg så noen flotte bilder av maken skjenk i Bo bedre. Den var utrolig kul mot en spygrønn fondvegg i leiligheten til Nikolette Brunklaus. Av gårde med oss og tilhengeren, skjenken kjøpt og betalt og akkurat kommet seg ut av Fretexdøra da vi ser at den har en skikkelig stygg avskalling... Åhh, det var såå ergelig. Heldigvis var de snille med oss og tok den inn i butikken igjen da vi fortalte de ståa.

Du er vel ikke i tvil om at en teak- skjenk fra 50 tallet er flott? Sjekk denne, da ;) Den er fra sofieandersson.se. Litt yngre enn "ikke nin likevel", tenker jeg. Men dog...






Her er en annen nokså kjekk teak-sak. Ikke min, altså.
Over er noen kule keramikkarbeider av Nicolette Brunklaus.

Her er et bilde fra Mandalsturen som jeg lovet. Flere følger senere!

mandag 4. mai 2009

Sy!


Har ikke blitt så mye blogging på meg i det siste; fint vær og campingtur i stedet :)
Men jeg har fått meg ny symaskin! Den gamle jeg hadde tok som tidliger fortalt kvelden. Nå er jeg klar for å sy! Har bare prøvd ut maskinen på litt prøvelapper og ei kjekk lita veske til solbrillene mine.. Glemmer alltid etuiet hjemme, og når jeg er et eller annet sted og klar for å legge brillene i veska, så, ehhh , det blir riper av å slenge fritt i ei veske, gitt.

Men fant noen kule hjemmesydde vesker på amy butler. Her er litt bilder :)

Link til Amy Butler finner du unner Sy! på linkene mine.

Om du lurer på hvor campingturen gikk; kan jeg fortelle at vi tok turen til Mandal. Skal vise bilder senere fra Risøbank. Noen helt fantastisk flotte hus og og en deilig park. For ikke å snakke om strendene og turstiene i området. Anbefales! Det som ikke kan anbefales er å campe i nærheten av 20 bobiler med middelaldrende rogalendinger med trekkspill, gitar, allsang og varmedress. Varmedress? Jo, nye grilldressen for å holde ut allsang til de små timer. Jeg ba dem pent om å holde opp rundt midnatt, men det gikk inn det ene øret, og ut det andre etter 10 minutter. Da hadde jeg akkurat rukket å krype under dyna, og var ikke klar for å ta en ny omgang med klaging... Neste gang sniker jeg meg ut sånn i 6-tida, når mine unger er klar for ny dag, og tapper ut lufta av dekkene deres...