søndag 28. mars 2010

Sashiko-inspirasjon!


Jeg holder på med et stooort quilte-lappeteppe til dobbeltsenga. Bekymringen min er at jeg ikke skal få "rullet det inn" i symaskinen min. Jeg tror like gjerne jeg kan innse at det må bli håndquiltet...... Så da har jeg funnet inspirasjon/psyket meg opp til litt håndsøm!

Sashiko-søm helt perfekt! Sashiko er gammel japansk håndverk. Det er det du ser på bildet på veska over. Bildet er hentet fra http://www.purlbee.com/ Bloggen er forresten et superfunn! Masse inspirasjon til søm, strikk, hekling osv med gode tutorials og mønster til nedlastning. Anbefales, anbefales! Her er flere bilder fra Purlbee! :


Veska over heter Monk's bag og er også hentet fra Purl bee. Her er link til hvordan du lager den: http://www.purlbee.com/sewn-monks-bag-pattern/ Tenker jeg prøver meg når sengeteppet er ferdig.....

Ellers har jeg kikket litt rundt på flickr og Ebay og her er hva jeg kan hoste opp av inspirasjon etter dagens runde:

Lekre farger og fin veske! Stolen ser heller ikke verste ut.

Det er et eller annet med japansk håndarbeide, stoffer og papirer.....
Quilte-sømmen du her ser er Sashiko- søm. Lekker. Vet det finnes en Baby Lock som syr Sashiko. Men aner ikke pris. Noen som har erfaring med en slik maskin??

5 kommentarer:

borghild sa...

Så mange fine vesker!!
Uff, hadde du spurt om overlocken tidligere? Jeg prøver å svare de som spør om noe spesifikt, og trodde jeg hadde gjort det, men det glipper litt innimellom, beklager:(
Jeg synes iallfall overlocken er super på barnetøy og stretch-stoffer. På f.eks. bleieposene mine, så har jeg ingen bruk for en overlock, for de fôrer jeg, men når sømmene kommer til å vises (dog på vrangen), så ser det mye finere og proffere ut med overlock-søm. Og så tar det jo kortere tid iom at man slipper og sy sikksakk først, for så å sy stoffdelene sammen. Maskinen kan jo også brukes til pyntesømmer, men så langt har jeg ikke kommet;) Vet ikke om du ble noe klokere av dette her?:)
Ha en fin påske iallfall! Klem B:)

borghild sa...

Jammen det var jo bra:) Da hadde jeg ikke glemt det:) Og jeg oppfattet det IKKE som mas;)
Jeg skjønner hva du mener forresten, for jeg synes det høres spennende ut med broderimaskin. Men jeg ville jo bare brukt den til å brodere nok av initialer på servietter eller sengetøy, og så hadde jeg ikke brukt den til annet. Har jo nok av pyntesømmer på maskinen jeg har, som jeg aldri bruker;) Men du vet, en har jo alltid lyst på noe nytt;) (Selv om jeg IKKE kommer til å kjøpe broderimaskin, altså;) Klem B:)

den lilla tråd sa...

Den øverste vesken syns jeg var nydelig ♥
god påskeferie!
-Påskeklem fra Lisa ♥

reSIRIkulert sa...

Mange flotte tasker! Tidvis er eg ein amatørquilter, og skulle nok ynskje at eg hadde tålmodighet nok til handquilting. Men eg har teke den enkle løysinga, og heller laga knuter jamt over lappeteppa..
Ynskjer deg lykke til med prosjektet ;o)
Siri

Tone Lileng sa...

Jeg stakk innom for å si at min sene loddtrekning nå er utført. Og du er en av de heldige Beate. Titt innom. Og send meg en mail.

Gratulerer :)

Og så fine vesker og sømmer. Jeg kjenner meg inspirert selv av alle bildene du har lagt ut. Takk ;)