tirsdag 26. januar 2010

Mine lamper og en kokeshi

Denne lysestaken kan vel ikke akkurat kalles ei lampe, men den gir fra seg litt lys. Både når lysene er tent og ellers! Liker så godt fargen på den. Fra HouseDoctor. Har fått helt dilla på HD i det siste.
Denne lampa er også fra HouseDoctor. Jeg hadde trålt nettet og nærmeste "storby" for industrilamper. På vei hjem stikker jeg innom nær-interiørbutikken; som forøvrig er helt super, og der henger denne. Litt gjemt mot kontordelen av lokalet. Flaks. Ikke legg merke til smuler på bordet, krøllete duk og eldstemanns elskede bamse.Og her er farfars gamle lampe. Husker så godt der han satt i godstolen under denne. Lampa sprer ro og varme fremdeles. Og jeg som holdt på å kaste den for et par år siden. Den kom så langt som oppi kontaineren på søpla før jeg innså helligbrøden jeg holdt på å begå. Heldigvis ble den med hjem igjen!

Her er en kokeshi jeg kjøpte på nær-butikken. Og en underbar liten porselensvase jeg fikk av oldeforeldrene mine da jeg var liten. Jeg har funnet igjen så mange skatter fra oldeforeldrene mine! Og heldigvis har mamma notert under hver av dem når og fra hvem jeg har fått slike gaver. Hm, den vanen irriterte meg veeldig da jeg var yngre.
4 kommentarer:

Marina sa...

Dejlige lamper, men først og fremmest helt utrolig skøn udsigt. Med sådan en udsigt tror jeg aldrig jeg kunne slide øjnene fra vinduerne.

kardemomme sa...

God morgen og takk for koselig besøk på bloggen min :)
Jeg tror ikke jeg har vært innom deg før jeg ellers ville jeg ha husket det! Ser jo at vi er bitt av den sammen basillen!
Det er jo så moro å hekle disse små lappene. Dette håndarbeidet er lett å putte i veska når man skal noe sted og så kan man virkelig fråtse i farger! Jeg har også kjøpt garn fra Spar noen ganger og har vært veldig fornøyd.
Men etter at jeg fant fram til Mandaringarnet og så alle de delikate fargene de hadde i sitt sortiment har jeg ikke brukt noe annet. Eneste minuset er at dette garnet deler seg lettere enn annet garn synes jeg og det irriterer litt men fargene oppveier dette minuset! Det var jo innmari fine farger på dine lapper! Og teppet med den hvite innfellingen var aldeles nyyydelig! Skal du ha hvit innramming også kanskje?
Kommer til å bli superfint!
Nå har jeg scrollet meg litt nedover for å gjøre meg kjent her inne og må skryte av den fantastiske utsikten dere har!
Hjelp, så flott å kunne sitte og se utover vannet fra stolen ved det store vinduet! Vi har en liten bekk som renner forbi nederst i hagen men det er neppe det samme :)
Den lille heklede veska fra Nooria var helt vidunderlig og jeg fikk lyst til å hekle vesker..
Hadde en periode hvor jeg strikket og tovet små vesker i all verdens farger men etter at alle venninner og venninners døtre + familien hadde fått en slik veske både en og to ganger ga jeg meg.
Ønsker deg en fin torsdag! Hilsen Kardemomme :))

kardemomme sa...

Men hjelp! her gikk noe helt galt!
Det ser ut til at du fikk kommentaren som skulle til en annen blogger. Klarer ikke å slette den heller ser det ut til..
Jeg sender denne kommentaren for å se hva som skjer før jeg begynner på nytt til deg Beate..

kardemomme sa...

Merkelig at dette skjedde.
Kan jo være at jeg er litt trøtt på torsdagsmorgenen. Det ser ut til at den andre bloggeren også har fått denne kommentaren i hvertfall.
Du må jo ha begynt å lure da jeg startet med at jeg ikke hadde vært innom deg før..
For det har jeg jo så absolutt :)
Så over til lampene dine!
HD har jeg også dilla på.
De har så mye flott i sitt sortiment og lampene er ikke noe unntak! Stilig med denne industrielle stilen som minner meg om lekre loft i New York!
Har alltid drømt om å bo på et sånt loft!
Lampen fra bestefar var jo så fin!!
Enda godt at du besinnet deg og tok den med deg hjem igjen!
Sånne lamper skaper så god stemning
og det var egentlig en sånn jeg hadde sett for meg da vi lette etter lampe til å henge over sofaen.
Ha en fin torsdag videre!Snart er det helg igjen :)Hilsen Kardemomme :))